Sunday, July 5, 2009

Tagged by Miss Lynn~

Assignment yang harus dibuat:

Adalah baik sekiranya anda menulis 25 perkara yang orang tak tahu semasa kecil anda. Dihujung entry, anda harus memilih 5 orang untuk ditag. Anda amat bertuah jika ditag oleh saya sebab saya ingin tahu lebih lanjut tentang zaman comel anda dulu.
1. saya lahir songsang.. huhu kesian mama sebab lahirkan saya secara normal.. thanks a lot mama!! =)
2. saya akan nanges kuat bile mama suruh minum scout emulsion! aiiyaarkk, x suke!!
3. saya anak perempuan pertama ayah! manje gile masa tu.. hehe ;)
4. kecik2 dulu, suke duduk kat atas pewot ayah! kalu skrg bwat agi, mesti da penyek agaknye dia. haha!!
5. pernah sekali tu.. main smpai x balik mandi bile mama panggil.. last2 kena rotan. uhuk2, saket... itu la kali pertama & terakhir kena rotan dengan mama..
6. satu agi, tabiat buruk... bile minum susu, da habes je sy trus cmpak botol tu. hehe.. tu mama yg cerita kan..
7. saya suke pegi sekolah awal2 pagi.. nape ntah rajin sgt.. kalu da pukul 7 tu, tanak pegi dah.. dah lewat dah rasanya.. hahahaha! biolnye aku nih dulu...
8. dulu saya juara main guli! haha.. mcm x pecaye jer~
9. saya takot orang yang gelak kuat2.. terus nanges kat situ mama ckp.
10. saya takot orang gila.. hehe
11. pernah dapat 100% dlm pendidikan jawi. haha.. bangga jer bile ustaz puji dulu..
12. saya tak pernah masuk tadika.. sedeh kan?
13. masa darjah 6, saya johan pidato piala di raja peringkat negeri.. seronok!!
14. saya baik kot dulu.. masa darjah 6 siap jadik ketua pengawas lagik! haha~
15. saya pernah kena marah dengan mama sebab mandi sungai tp tak tanggalkan jam tangan.. habes jam tu masuk air.. sy diam jer bile kena marah.. huhu :(
16. mama cakap.. saya selalu sakit.. dalam sebulan mesti 2 atau 3 kali kena g sepital.. hukhuk.. antibodi x kuat btol..
17. sweet memory.. dpt anugerah tokoh pelajar 2000 time.. mom & dad, i did it! =)
18. mase kecik2, saya tomboy sket. mybe sebab tade kakak kot... but ladies ke aku skrg?? haha
19. saya pandai bawak moto sejak umo 9 tahun.. nih pengaruh abg tersyg sbb semangat mengajar adik nya naik moto! hihi
20. sangat suke kartun dragon ball. sedeh je bile x dapat tengok ari ahad sebab kedah x cuti..
21. mama cakap, kalu saya x dapat straight A's PMR, dia nak kawenkn sy dengan bujang terlajak... mak oii, mcm nak pitam je dengar masa tu!
22. saya suke jadikan abang2 saya sebagai role model. thanks bro!
23. malam2 sangat suke tido depan tv dan ayah akan angkat saya ke katil.. hehe..
24. saya pernah jatuh basikal.. parut kat lutut ade smpai skrg. tragis tuu...
25. saya sangat sayangkan barang2 saya... semua dijaga dengan baik! ;p
SAYA MAU TAG:-
i) a.z.r.i.n.a
ii) Kak Intan
iii) Kak Emi
iv) Cosmarie
v) Ayunni

2 comments:

Lynn Rahman said...

haha.br masuk degree dh kena wat asgnmnt.lalala~

owner~ said...

hahaha.. tu la pasal~
ponat tol....
dah la pening salin note dr.praba. hahah~