Wednesday, July 29, 2009

Aku dan Debat!

wuuuu.. di kesempatan dapat hupdates nih... aku rindu plak dengan sesuatu... dah lame jugak aku tinggalkan identiti nih.. siyius x tipu.. aku rindu giler!! rindu nak BERDEBAT mcm dulu...
last aku berdebat time DAS 2008 kat UMS sabah.. mmm da dekat setahun la aku tinggal... last week DAS 2009 dah pun melabuhkan tirai di UTP tronoh perak.. menyaksikan kehebatan UPM sekali lagi menjadi johan setelah memenangi Debat Diraja dan FOMCA baru-baru ini. nampaknye rezeki mereka melimpah-ruah di tahun 2009 ini. tahniah buat team UPM!!

[Royal 2007, UiTM Shah Alam]

[Perpaduan 2007, UMP]


[DAS 2008, UMS sabah]

aku bukan lah pendebat yang handal.. tetapi aku sgt sygkan identiti sbagai pendebat! aku mula berjinak-jinak dlm bidang kepetahan ini dengan pidato piala di-raja. masa tu aku dpt naib johan peringkat negeri. lepas dari tu aku mula join dengan bahas ala parlimen di peringkat sekolah menengah dan MRSM. dan fenomena ini berlarutan hingga ke IPTA apabila aku terpilih untuk memegang mandat sebagai pendebat universiti.

aku rindu... aku teringin hendak berdebat lagi.. tapi mungkin kah detik itu akan menjelma lagi??

2 comments:

a.z.r.i.n.a said...

alaa..kesiannya dak kecik
nak jd debater balik eh
debat kt bilik dah la.penat tu tgk kamu kesana sini..

owner said...

rindu nak bercakap! hahah~