Wednesday, July 29, 2009

Aku dan Debat!

wuuuu.. di kesempatan dapat hupdates nih... aku rindu plak dengan sesuatu... dah lame jugak aku tinggalkan identiti nih.. siyius x tipu.. aku rindu giler!! rindu nak BERDEBAT mcm dulu...
last aku berdebat time DAS 2008 kat UMS sabah.. mmm da dekat setahun la aku tinggal... last week DAS 2009 dah pun melabuhkan tirai di UTP tronoh perak.. menyaksikan kehebatan UPM sekali lagi menjadi johan setelah memenangi Debat Diraja dan FOMCA baru-baru ini. nampaknye rezeki mereka melimpah-ruah di tahun 2009 ini. tahniah buat team UPM!!

[Royal 2007, UiTM Shah Alam]

[Perpaduan 2007, UMP]


[DAS 2008, UMS sabah]

aku bukan lah pendebat yang handal.. tetapi aku sgt sygkan identiti sbagai pendebat! aku mula berjinak-jinak dlm bidang kepetahan ini dengan pidato piala di-raja. masa tu aku dpt naib johan peringkat negeri. lepas dari tu aku mula join dengan bahas ala parlimen di peringkat sekolah menengah dan MRSM. dan fenomena ini berlarutan hingga ke IPTA apabila aku terpilih untuk memegang mandat sebagai pendebat universiti.

aku rindu... aku teringin hendak berdebat lagi.. tapi mungkin kah detik itu akan menjelma lagi??

hupdates~

waaa.. lame giler x membebel kat sini kan... yer la.. memandangkan intenet kat kolej ulu nih mcm siput sedut, aku pon x kuasa nak menunggu lama2... baik tido kan.. hahhaa~

lame x hupdates nih, mcm2 aku lalui spanjang menghilang kan diri... kelas dah start hmpir 4 weeks dah.. haaa da sbulan blajo.. tp mcm hampeh x tahu ape pon.. adoyaii.. tatau laa ape nak jadik nih...

pasal aku nak tuko kos pon masih sunyi sepi tanpa sbrg berita lagik.. serius aku bengang la ngan staf kat sini.. wat keje mcm mangkok hayun jer.. call sini, x tahu.. call sana pon x tahu.. bengong giler.. rugi jer dato NC bayar gaji kat diorg2 nih.. mcm x berbaloi jer kan...

then, last week aku terlibat dengan baktisiswa. menda ni ala2 pgram anak angkat gitu laar... oke laa... xde la extravaganza best sgt pon... tp dpt mkn free.. haha! itu jer aku tahu kan.. ngeh3...

haaaa.. balik dr baktisiswa lagik best... kena QUARANTINE la pulak... H1N1~ aduhh... ade positive kes di kampung wai.. so far kmpung ulu nih selamat lagik.. ulu sket kot.. virus x smpat nak smpai.. hahah~

da la kena quarantine kan..... then tade air la pulok.... wtf!! mcm bengong giler laa.... serius la jurutera UniMAP ni bakal glokal... mn x glokal nye... semua hebat... air tade pon leh hidup.. kampus jauh2 pon leh hidup.. rebut2 bas pon boleh... line hp tade kat kg.ulu nih pon orait jer.. semua layan jer kan... cayalah korang! ahaks~

Sunday, July 5, 2009

Tagged by Miss Lynn~

Assignment yang harus dibuat:

Adalah baik sekiranya anda menulis 25 perkara yang orang tak tahu semasa kecil anda. Dihujung entry, anda harus memilih 5 orang untuk ditag. Anda amat bertuah jika ditag oleh saya sebab saya ingin tahu lebih lanjut tentang zaman comel anda dulu.
1. saya lahir songsang.. huhu kesian mama sebab lahirkan saya secara normal.. thanks a lot mama!! =)
2. saya akan nanges kuat bile mama suruh minum scout emulsion! aiiyaarkk, x suke!!
3. saya anak perempuan pertama ayah! manje gile masa tu.. hehe ;)
4. kecik2 dulu, suke duduk kat atas pewot ayah! kalu skrg bwat agi, mesti da penyek agaknye dia. haha!!
5. pernah sekali tu.. main smpai x balik mandi bile mama panggil.. last2 kena rotan. uhuk2, saket... itu la kali pertama & terakhir kena rotan dengan mama..
6. satu agi, tabiat buruk... bile minum susu, da habes je sy trus cmpak botol tu. hehe.. tu mama yg cerita kan..
7. saya suke pegi sekolah awal2 pagi.. nape ntah rajin sgt.. kalu da pukul 7 tu, tanak pegi dah.. dah lewat dah rasanya.. hahahaha! biolnye aku nih dulu...
8. dulu saya juara main guli! haha.. mcm x pecaye jer~
9. saya takot orang yang gelak kuat2.. terus nanges kat situ mama ckp.
10. saya takot orang gila.. hehe
11. pernah dapat 100% dlm pendidikan jawi. haha.. bangga jer bile ustaz puji dulu..
12. saya tak pernah masuk tadika.. sedeh kan?
13. masa darjah 6, saya johan pidato piala di raja peringkat negeri.. seronok!!
14. saya baik kot dulu.. masa darjah 6 siap jadik ketua pengawas lagik! haha~
15. saya pernah kena marah dengan mama sebab mandi sungai tp tak tanggalkan jam tangan.. habes jam tu masuk air.. sy diam jer bile kena marah.. huhu :(
16. mama cakap.. saya selalu sakit.. dalam sebulan mesti 2 atau 3 kali kena g sepital.. hukhuk.. antibodi x kuat btol..
17. sweet memory.. dpt anugerah tokoh pelajar 2000 time.. mom & dad, i did it! =)
18. mase kecik2, saya tomboy sket. mybe sebab tade kakak kot... but ladies ke aku skrg?? haha
19. saya pandai bawak moto sejak umo 9 tahun.. nih pengaruh abg tersyg sbb semangat mengajar adik nya naik moto! hihi
20. sangat suke kartun dragon ball. sedeh je bile x dapat tengok ari ahad sebab kedah x cuti..
21. mama cakap, kalu saya x dapat straight A's PMR, dia nak kawenkn sy dengan bujang terlajak... mak oii, mcm nak pitam je dengar masa tu!
22. saya suke jadikan abang2 saya sebagai role model. thanks bro!
23. malam2 sangat suke tido depan tv dan ayah akan angkat saya ke katil.. hehe..
24. saya pernah jatuh basikal.. parut kat lutut ade smpai skrg. tragis tuu...
25. saya sangat sayangkan barang2 saya... semua dijaga dengan baik! ;p
SAYA MAU TAG:-
i) a.z.r.i.n.a
ii) Kak Intan
iii) Kak Emi
iv) Cosmarie
v) Ayunni