Monday, April 13, 2009

setelah 3 tahun...

yaaahuuuuuuuu!!!! aku sudah merdeka!! hehhee....
setelah 3 tahun berpenat lelah untuk menghabeskan study kat UniMAP, akhirnya hari itu tiba!
thanks kawan2 yang sentiasa support diri ini utk gagah berdiri.. hehhe..

thanks to all lecturer... yang banyak membimbing saya untuk menjadi manusia yang benar2 manusia. banyak sangat sebenarnya saya terhutang budi dekat semua insan kat UniMAP nih.. kalau nak listkan nama, bak kata elyana, x tercapai akalku. hehee =)
ape pon, thanks a lots semua!! May god always bless u all...

pada kawan2 sekelas... lepas nih mesti korang da x ley dengar aku memekak lagi dah kan.. mesti korang rindu ngan kenakalan aku nnti kan. hehehe.. kite keep in touch k.. especially to geng kechik yang sangat sengal!!! aku sayang korang semua... aku tatau laa ina boleh hidup ke tak jauh2 ngan aku nih.. sbb hidup dia x sempurna tanpa kami semua! hahah =)
nanti kalu korang dpt futheur study kat mn2, bgtau aku k.... nak kawen pon jemput aku tau!!
aku nak bawak adiah besar2 kat korang.. heheh..

pada semua warga unimap... dari pak gard, cleaner, makcik cafe hinggalah ke kepimpinan utama universiti, thanks 4 everything!! segala kenangan yang dilalui di sini akan tetap terpahat indah abadi in my memory lane.....
lepas ni mesti rindu kat limo kuning... rindu dekat shuttle biru... rindu kat ayam goreng makcik pokok.. rindu dekat laksa kuala perlis... rindu dekat roti kedai garden kangar... rindu dekat nak tgk warga perlis mengail ikan dlm longkang... aku rindu semuaaa itu!!!!

ape pun.. detik perpisahan itu tiba. sekiranya ade rezeki, aku akan mnyambung ijazah lagi... kalau ade rezeki, mungkin jadi warga UniMAP lagi.. hehe... ape pon, kite tunggu dan lihat ape ketentuan Ilahi nnti k.. huhu..

saya akan berundur dulu... mintak maaf kawan2 kalu ade salah ape.. halalkan yg termkn trminum yer.... semoga semua di antara kite semua berjaya dlm setiap bidang yang kita ceburi!!

adiossss amigoosssss!!!

Monday, April 6, 2009

Kami Perlukan BELIAU!

sebelum kembali ke UniMAP lagik aku sudah mngetahui berita yang menyedihkan ini...
setelah aku kembali ke UniMAP ni pon, ternmpak banner2 yang menghalang dan merayu agar kepimpinan beliau diteruskan lagik di sini...

di bumi Perlis yang jauh nun di utara nih, beliau melangkah gagah.. perit getir beliau lalui dengan tabah dan sabar... sepanjang 3 tahun berada di bawah kepimpinan beliau, aku x pernah rasa terabai. aku x pernah rasa dipinggirkan... di bawah payung pimpinan beliau, UniMAP yang baru setahun jagung ini sudah melonjak naik dan dikenali awam... lebih mendekatkan lagi aku dengan beliau, apabila aku bergelumang dlm kepimpinan universiti yang mendapat perhatian penuh dr beliau. dari situ... aku lagi dekat mengenali sikap kprihatinan, kasih sayang dan semangat beliau terhadap UniMAP.

namun, berita beliau dipanggil interview utk menjadi NC UiTM amatlah menyedehkan.. mungkin ini merupakan peluang terbaik untuk beliau untuk meneruskan kepimpinan hebat beliau dengan bakal keluarga baru.. namun ini merupakan cabaran yang amat dashat bagi anak2 pimpinan beliau di UniMAP skrg...

betapa sesungguhnya, aku yakin dan percaya UniMAP masih memerlukan kepimpinan agung beliau.... sahabat2, bersama kita doakan agar beliau masih diberikan peluang untuk bersama2 meniti waktu dan detik manis dlm UniMAP mencipta kecemerlangan dan kejayaan...

buat insan yang berjasa ini, segunung terima kasih di atas segala jasa baik dan keprihatinan mu dalam mendidik anak UniMAP menjadi manusia yang benar2 manusia...

Ayahanda Dato Kamaruddin tersayang.

perasaan itu...

aku sudah kembali ke UniMAP semalam... dan akan berada di sini selama seminggu bagi menjalani program yang dianjurkan oleh CIC dengan kerjasama Unit Diploma, under pimpinan bos baru iaitu en.Nasir Murad...

program akan start sepenuhnya esok... pagi td just perasmian yg dihadiri oleh Dato NC. lama x jupe dia.. Rindu... sayang sangat dengan kepimpinan beliau dekat sini...

tapi sehingga ke saat aku menaip entri ini, perasaan ini tidak tenteram.. aku konpius sangat...
kenape perasaan nih mcm ni... jangan la mcm nih... aku x suke konpius... x suke x tenteram...
perlu ke aku dipersalahkan sedangkan orang lain x pernah mendengar ape yg aku lalui...
sedeh..... rasa mcm not fair sangat... adekah dengan secalit lumpur yang mungkin dipalit oleh orang yg tidak bertnggungjawab, tapi akhirnya rosak semuanya....

perasaan... cepat2 la sembuh.... jangan mcm ni lagik...
saya perlukan awak... cepat lah pulih dan kembali seperti dulu..................... ='(