Friday, March 20, 2009

Babaaaiii SILTERRA!!

yeehaaa!!! kurang dari 30min aku akan meninggalkan semua di sini... waaaaaa.....
nerbess nyee.... finally aku dpt habeskan industrial training nih... hati senang jugak..
tapi masih ade perkara yang x selesai... report.. viva..
semua menanti aku di UniMAP awal bulan 4 nnti...

ape pun, aku nak balik umah.. ayah nak datang amik dah! hehe =)
selamat bercuti kawan2... pada yang belum habes, teruskan perjuangan anda semua hingga ke saat terakhir!!


jupe kat UniMAP nanti!!! baabbaaaaiiiiiiii~

Thursday, March 19, 2009

How to Have A Good Day??

.: Get enough sleep :.

.: Don't forget those mornink exercise :.


.: Wash properly and everywhere :.


.: Have a good stretch :.


.: Don’t get out on the wrong side of the bed :.


and.... if you are still tired...



then... best to go back to sleep!!
heheehe... =)

Toilets In Da World~

:: vatican toilet ::

:: toilet of germany ::

:: toilet of new york ::


:: toilet of france ::



:: toilet of england ::


:: public toilet in china ::


:: toilet in paris ::


:: toilet for musicians ::

:: toilet of japan ::


:: toilet of india ::


:: BUSH's toilet ::


:: toilet for bankers ::


:: toilet of florida ::


:: toilet of florence ::

Note:: mcm2 manusia nih kan. ishh.. ishh.. =)

Dua Insan, 1 Perkara~

Kes 1
Ahmad Hafizal Ahmad Fauzi dari Kampung Titi Serong, Jalan Kuala Perlis, merupakan pemuda pertama yang didapati bersalah kerana gagal menghadiri PLKN, pada 11 May 2005. Beliau didakwa dengan sengaja mengingkari notis bertarikh 9 Julai 2004 yang memintanya melaporkan diri di Kem Dusun Resort, Kuala Nerang, Kedah.


Ahmad Hafizal Ahmad Fauzi yang merupakan seorang daripada empat beradik kepada seorang ibu tunggal, telah berhenti persekolahan selepas tamat pelajaran tingkatan dua SMK Syed Alwi di Kayang. Ahmad Hafizal Ahmad Fauzi yang bekerja mengambil upah membuat bendang secara harian untuk menanggung ibu dan dua adiknya, memilih untuk menjalani hukuman penjara. Abangnya pula (21 tahun) dilaporkan berada di Melaka bagi mencari pekerjaan, dan dua orang adiknya berusia 16 dan 15 tahun. Ahmad Hafizal Ahmad Fauzi dilaporkan oleh akhbar The Star sebagai meminjam RM7 daripada ibunya untuk menghadiri kesnya di mahkamah.
Majistret Wan Norzanuar Wan Ahmad menjatuhkan hukuman penjara 14 hari atau RM600 ke atas Ahmad Harizal selepas dia gagal membayar denda berjumlah RM600. Ahmad Harizal yang kesempitan wang telah memilih untuk hukuman penjara 14 hari.

Kes 2

Pelakon Diana Danielle Danny Beeson,17, tidak akan mendaftar menyertai Program Latihan Khidmat Negara (PLKN). Pelakon berkenaan membuat rayuan supaya diberi kelonggaran untuk menangguhkan penyertaannya dalam program itu yang sepatutnya bermula hari ini selama tiga bulan.

Penangguhan itu dibuat kononnya kerana Diana terikat dengan kontrak penggambaran sebuah filem berjudul Kecoh Betul. Menurut pengarah filem itu, Baldev Singh, syarikat produksi White Merpati Entertainment yang menerbitkan filem berkenaan telah berurusan dengan Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN) dalam mendapatkan kelonggaran bagi pihak Diana.
Permohonan itu dibuat minggu lepas setelah Diana terikat dengan perjanjian penggambaran filem arahannya dari 22 Disember sehingga 22 Januari depan. Alasan penangguhan Diana itu tiada langsung dalam peraturan PLKN.
Adakah ini yang dikatakan perbezaan martabat antara miskin dan kaya?? antara yang hina dan ternama??? Renung-renungkan... Fikir-fikirkan!

Wednesday, March 18, 2009

Akhirnya, Beliau Bangkit!

Akhirnya, setelah kekalahan demi kekalahan Datuk Lee Chong Wei di tangan pemain China, Lin Dan, akhirnya beliau bangkit membawa kemenangan dalam Terbuka Swiss beberapa hari lepas.

Walaupun aku x sempat nak menyaksikan aksi beliau sepanjang match tersebut, tapi aku agak berbangga dengan kejayaan beliau. Akhirnya, beliau bangkit. Aku rasa barulah sesuai dengan title "Pemain No.1 Dunia" yang beliau pegang skrg.

Menyaksikan beliau di match final All England, bertemu dengan Lin Dan, amat mengecewakan. Menyaksikan pelbagai kesilapan yang beliau lakukan akhirnya, membuatkan pemain China itu sekali lagi menumpaskan beliau. Tapi walau apa pun, Datuk Lee Chong Wei perlu lebih bijak mengawal emosi dan psikologi beliau ketika menentang Lin Dan.

Syabas & Tahniah atas kemenangan itu.

Semoga ini menjadi permulaan terbaik bagi Badminton Malaysia 2009.

Masa itu tiba..

lagik 48 jam lebih, genap 4 bulan aku bernaung di bawah bumbung Silterra. Maka, jumaat nih merupakan last day aku kat sini... yahhooooo!!! the day has come.. =)

dlm detik2 terakhir nih, mcm2 perasaan wujud.. mmg nak kluar cepat2 dr sini.. tp bile pikir balik, syg jugak nak tinggal.. banyak benda dan pengalaman baru yg aku belajar kat sini.. semua tu cukup mematangkan dlm menyediakan diri aku untuk menjejaki ke alam pekerjaan kelak.. dengan perangai engineer2 kat sini, HR kat sini, kawan2 intern sekali... huhuhu..

tapi ape pon, aku nak balik rumah!!! hehe =)
lepas ni nak belajar masak ngan mama.. hahaha...

so...


* thanks a lots to HR... kak asmah, kak nina, kak shila... n semua2.. sbb memberi kesempatan kpd sy untuk menambah sedikit pengalaman hidup sepanjang berada di sini...

* thanks also to my supervisor. anda byk mngajar sy tntang erti hidup seorg engineer yg tulen!

* to "geng salicide", korang mmg besh giler... aku hargai saat2 korang support aku ari tu...
thanks azfar, dzar, wanie, ila, aliff & nizam!! ade rezeki, kite satu batch lagik nnti.. hehe =)

* to all silterrianz, thanks pd yg suke senyum2, suke renung2, suke email2 sepanjang sy kat sini! may god bless u all!!

>>>>bermulanya hidup baru!!
adios amigos! hehe =)

Friday, March 13, 2009

Kids Are Quick!!

TEACHER: Maria, go to the map and find North America .
MARIA: Here it is.
TEACHER: Correct. Now class, who discovered America ?
CLASS: Maria.
___________________________________________

TEACHER: John, why are you doing your math multiplication on the floor?
JOHN: You told me to do it without using tables. ___________________________________________

TEACHER: Glenn, how do you spell 'crocodile?'
GLENN: K-R-O-K-O-D-I-A-L' TEACHER: No, that's wrong
GLENN: Maybe it is wrong, but you asked me how I spell it. ____________________________________________

TEACHER: Donald, what is the chemical formula for water?
DONALD: H I J K L M N O.
TEACHER: What are you talking about?
DONALD: Yesterday you said it's H to O.
____________________________________________

TEACHER: Winnie, name one important thing we have today that we didn't have ten years ago. WINNIE: Me!
____________________________________________

TEACHER: Glen, why do you always get so dirty?
GLEN: Well, I'm a lot closer to the ground than you are. ____________________________________________

TEACHER: Millie, give me a sentence starting with 'I.'
MILLIE: I is..
TEACHER: No, Millie..... Always say, 'I am.'
MILLIE: All right... 'I am the ninth letter of the alphabet.' ____________________________________________

TEACHER: George Washington not only chopped down his father's cherry tree, but also admitted it. Now, Louie, do you know why his father didn't punish him?
LOUIS: Because George still had the axe in his hand. ____________________________________________

TEACHER: Now, Simon, tell me frankly, do you say prayers before eating?
SIMON: No sir, I don't have to, my Mom is a good cook. ____________________________________________

TEACHER: Clyde , your composition on 'My Dog' is exactly the same as your brother's. Did you copy his?
CLYDE : No, sir. It's the same dog.
____________________________________________

TEACHER: Harold, what do you call a person who keeps on talking when people are no longer interested?
HAROLD: A teacher

Manusia Hebat!!

I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno’t mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt!

Wednesday, March 11, 2009

BERSAWANG!!!

hahaha.. setelah sekian lama aku tinggalkan blog aku ini..
kasihan sama kamu ya blog.. hehehe...
boleh dapat anugerah paling bersawang kot lepas nih! hahaah

ape pon, aku akan update semua nanti..
skrg sibuk lohh.. supervisor nih semangat nak dtg melawat aku lak..
saket jiwa nak kena sempurnakan semua benda...

ape pun, i'll come back later...
banyak benda aku nak cerita..
~ tentang diri aku..
~tentang politik malaysia... ekonomi malaysia..
~tentang kisah debat aku..
dan banyaakkkk lagi... heheh =p

adios!!