Thursday, January 29, 2009

My Cute HERO~

hello~

the love in his eyes...

shayangg diaa...


R-Y-A-N


his smile~


main golek2 ehh.. heheh


~ sayang budak chomell ni bangatt!! muaaahhh~

chereteraa idopp..

emm da lama aku tak meninggalkan nukilan usang dekat blog ni... bukan ape... aku tade mood.. lagi pun skrg ni cuti byk... best gile duduk umah mkn tito.. hahaha.. x yah susah2 hati nak pikir pa pe punn... tp ini la hidupkan... kalau takde cabaran, mcm x bermakna jugak life nih...

aku skrg dah mnghabeskan sisa praktikal selama 2 bulan.. tinggal dlm sebulan lebih jer lagi... dlm tempoh yg sekejap ni pon mcm2 lagi yg bakal aku tempuhi... kadang2 mcm sedeh jer kena hadapi semua ni.. kdg2 happy gak sbb ade gak kawan2 yg mengong2 utk layan...

semalam.. dekat kul 3 gak aku tido.. ade sorg mamat nih call aku... dekat 2 jam gak bergayut ngan dia.. hemmm.. seronok gak borak ngan dia.. layan jer.... actually dah dekat setahun dia duk msj2 aku.. tp aku x layan pon.. mklum laa, bukan bapak aku toke maxis kan nak support top-up byk2 kat aku.. hahaha... so kdg2 jer aku balas msj dia dua tiga kali.. pastu aku diam... aku pun x faham kenape ngan dia tu... serius aku ckp, dlm perayat2 dia tu, ade jgk nasihat2 dia untuk aku truskan life nih... based on dia punya experience, dia nasihatkan aku...
thanks fren... wlaupun aku x kenal sape dia, aku x tahu dia mcm mn,
**kot la muka mcm brad pit ke, hahahaaa**
tp bile borak2 ngan dia mcm mberi satu perasaan yakin dan selesa.... thanks atas panggilan tersebut! hehehe

k.. full stop~

**ngantok gilerrrr!!!

Tuesday, January 20, 2009

:: sampai syurga ::

Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu
Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu
Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu
Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu
Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu
Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cinta mu
Hanya kamu
Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu
Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku
Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu
Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja
Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku
Hanya satu
Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu
by faizal tahir.



Friday, January 16, 2009

:: kuingin kamu::

Demi semua yang aku jalani bersamamu

Ku ingin kau jadi milikku
Ku ingin kau disampingku
Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini menemani

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini menemani

Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahwa dirimu terindah untukku

Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini menemani

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernapas
Selama Tuhan masih mengijinkan
Ku ingin selalu menjagamu

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernapas

song by romance - ku ingin kamu

*suke lirik lagu ini bangat!!

Thursday, January 15, 2009

kene tagged la pulak!

seb bek aku x busy lynn.. meh aku nak jawab!! hheeh..

1) The age you'll be on your next birthday
~Sweet 21.

2) A place you'll like to travel to
~Paris

3) Your favourite place
~kolej kediaman UniMAP! amann gilerr beb..

4) Your favourite food
~KFC.. hehe

5) Your favourite pet
~black cat. ahaa

6) Your favourite colour combination
~Black and white!

7) Your favourite piece of clothing
~baju kelawar aku.. muahaah

8) Your all time favourite song
Dun wanna miss thing~

9) Your favourite tv show
~hoo..tv pown tade kan lynn kan..

10)The town in which you live in
~petani river!

11) Your first job
~bibik kat dapur ibu.. uhuk2

12) Your dream job
~fulltime housewife with income RM10k per month! heheh

13) Your worst fear
~humm.. x pernah kowt..

14) The one thing you'd like to do before you die
~nak peluk ibu ngan abah, n bgtahu saye sayang anda bangat! thanks 4 everytg.. =)

15) The first thing you'll buy if you get $1000 0000
hurm.. ape ek? beca boley??

16) Sebarkan virus tagged ke 5 org
- Cosmarie alina
- Azfar
- Teha
- Faiz
- Seng

Wednesday, January 7, 2009

pelakon sampingan di SILTERRA

humm mesti terkejut kan kalau terbaca tajuk entri nih...
hemmm tapi betol... kirenya hebat aa kan silterra...
walaupun company lain shutdown, potong gaji pekerja...
tp silterra still lagi mampu nak membayar gaji kpd pelakon2
sampingan nih.. nak kata hebat sgt tak laa diorg nih..
pernah laa masuk drama kat sekolah dulu2.. join pantomim...
tapi x sangka laa kat silterra ni diorg menyerlah pulak kan....
jom kita terjah dan tengok ape yg diorg 'lakon' kan.....



satu - ila
dia nih bagus... pagi2 dtg.. jupe supervisor..
x sempat smpai lagik kat supervisor dia,
supervisor dia da ckp.. "KEJE TALAKK"..
lepas dengar keje talak tu... dia pun menyibukkan diri
dengan.. online myspace, frenster,gmail...
segala benda yg ade kat internet tu semua dia layan...
semua tu hanya kerana utk mndapatkan RM400 sbulan..



dua-lynn
dia ni mcm pelakon utama gak la dlm ramai2 ni...
sharp kul 12 jer agak org gi mkn... kdg2 kul 11.30 pun da
nak gi mamam.. peningg akuu tgk.. aku yg mkin gemok! ahah~
masa first2 dtg dulu pon da nak lingkup da silteraa..
boley laa pulak dia gi print semua slide presentation..
mau beratus pages jugak aa.. seb baik stok paper banyak lagi..
then dia ni, mcm biase.. keje mlm ila jgk la lebih kurang...
tp dia advance sket.. skrg duk tgh kalut nak jual komik kreko
dia kat e-bay.. da tu nak jual RM50 utk stok 3 tahun..
ishh2... kalu aku bek aku simpan jer.. nnti jual kat surat khaba
lama lagik untung.... muahahahaa...


tiga-wanie
wanie ni keje dia pulak... dtg jer pagi..
"en.shahril.. ape keje saya ari ni ek?"
en.shahril tdiam kejap.... then...
"erm.. wanie masuk fab la ek"
dengar je ayat tu.. si wanie ni pon dtg aaaa dgn muke masam
lagik x puas hati.... kasihan jugak kat dia ni.. mybe sbb x de
bakat berlakon sgt kot.. so kena suruh jadik watak sampingan
dlm fab jer... tp jgn memain.. bayaran tetap sama mcm pelakon
utama gak wehh.. dasatt kan?? hihihi


empat-dzar
haa dzar ni pulak gaya mcm hero aa... dlm ramai2 dia aa
paling berat sekali kerja... nak tahu ape kerja dia??
dtg tu.. masuk salicide... online... then gi breakfast..
balik online.. then tido.. pastu bgun gi lunch..
pas lunch balik online smpai kul 5. kul 5 sharp dia balik!!
haaaaaa... amacam? menarik kan....


lima-azfar
azfar ni oklaa dia.. kdg2 nmpak dia sibuk... kot laaa dia buat keja..
ari tu kena ajar budak intern yg baru masuk.. perghh.. hebat
gila laa bro nih.. bajet senior gila la dia tu.. hahahaha...
td dia dtg kat aku... kalot mcm nak rak... rupa2nya supervisor
dia suh lukis circuit.... hahahaha... senang je tu... tp kalot
lebeh lak mamat nih... (*aku pownn x retii**) muahahahaa...
abesh paling kuat tadak keje, dia duduk depan pc, letak kepala
kt kerusi then.... krrooooooohhhh.. krooohh.........
bergegar bilik training!! hahahahaha


enam-nizam
al kisah si nizam ni pulak... lagik la menarik..
setahu aku.. time dia kat UniMAP dulu..
dia amek kos mikroE.. kire hebat aa kan..
mampu laa dia utk buat2 wafer semua tu..
tp tup2 dtg silterra... keje dia gunting2 n gamkan
kertas kat buku.. aduuyaii... sekali pandang mcm budak
tadika buat origami jer... hehehehe....
tp orait gak laa kan.. nnti ley tulis dlm resume...
skill: expert dlm menampal2 kertas! =p


langit ke7 - alief
pelakon sampingan yg sgt diperlukan oleh lynn n ilaa..
kalu x, x dtg keje laa budak dua eko tu.. hahah..
alief ni depan supervisor beliau sgt cemerlang..
mcm boley dpt award laa.... tapiiii........
sprvisor dia blah jer.... buka la myspace..
cari gurlfren ceksi2... ish2.....
sabooo je la... gangguan btol..
report kat kak ct bru tau!! hahahaa....


so, itu lah watak2 yg silterra dah upah utk
berlakon selama 4 bulan kat sini.. gamaknya
mesti silterra mnyesal gila jugak laa amek
pelakon2 nih... terbantut plan save cost en kader
dr fab integration 2.. muahahahaha....

adios!!!

:: take my heart ::

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

**sayang org yg bagi lagu nih~

Tuesday, January 6, 2009

kenape mesti ade Industrial Training??

fuhh... dah abesh sebulan.. lagik 3 bulan saat derita dekat silterra nih..
nak tak nak, suke ke tak, aku dah melangkah...
aku kena habeskan 4 bulan industrial training aku kat sini..

dtg sini.. jupe supervisor.. mr. mohamad puzi.. senior equipment engineer..
dia tu oke laa.. tak aa warak sgt... tp yg paling serabut kotak minda ku bile tgk dia wat keje.. lagi2 kalu ade tools shutdown ataupon wafer scrapped... mcm dunia nak kiamat...
terlari2.. terkejar2.. memang kalot tahap dewa punya laa...

then... dtg nak li nih... dpt la projek gedabak sebijik...
"this is your project. i dont care how u will finished it..
but... yg saya nak tahu, when u finished this internship,
this project mus be completed!!" said my supervisor..

makkk aiii... bangang btol... jiwa aku memberontak..
mcm aku ni robot kot gamak nye.. ke software developer terhandal kat dunia nih..
seriuss tak reti weh.... mmg aa dulu pernah belaja sofware engineering kat kampus..
tp x belaja nak developt pon.. belaja mcm mn nak manage software jer... aduyaaii...

skrg nih ade agi +- 3 bulan.. ape pon x start lagik...
aku pon tak tahu nak tanye kat sape...
of course laa this project akan menentukan gred intra aku kan..
hahaha... taley dah nak dpt first class grad nnti.. siot btol laa...

aku pon x faham ape objectives industrial training nih sebenarnya..
mybe bagi


- lynn : dtg update blog kowt..
- dzar : tido depan pc..lol
- ila : update specs silterra
- wanie : jalan2 dlm fab
- alief : bace paper berita harian..
- nizam : ntah dia.. x pernah nmpak wat keje pown..
- azfar : tido n berdengkur kuat2 kat sebelah aku...


so, korang pon boleh simpulkan sendirikan.... ape yg terjadi
sepanjang lebih kurang sebulan li nih...

ok.. nnti smbung.. lynn da ajak makan!! (tu jer keje dia dtg kat silterra nih)

Friday, January 2, 2009

first edition!

yeahh... ni merupakan element terbaru dlm hidup aku...
rasanya x salah mencuba sesuatu yg baru sempena kehadiran tahun 2009 nie.. kan?
aku pun tak tahu kenape..
yang pasti tiba2 aku teringin berjinak2 dgn blog..
mungkin.. ini element terdekat dgn aku masa aku kat Silterra nih..
serius aku cakap... busaann!! aku x tipu.. ngee....

so.. hopefuly kawan baru aku nih dpt mngurangkan kebengongan aku kat sini...

ok la.. jupe agi next time..
nak explore dulu!! heeeee~